Zin om zelf te oogsten?

Meld je dan nu aan!

Zelf oogsten

Zelf een seizoen lang je eigen groente en kruiden oogsten die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier zijn verbouwd?

Dat kan bij boederijwinkel de Ydenhoeve.

Bij dit zogenaamde CSA-zelfoogstproject koop je een oogstaandeel, en geniet je het hele groene seizoen van verse groente en kruiden, zelf mag je komen oogsten op basis van redelijkheid. Dat is lekker, leerzaam, gezond en betaalbaar! Omdat dit het eerste jaar is, zijn er beperkt groente aandelen beschikbaar.

Zo werkt het

Je koopt een groente aandeel. Hiermee mag je als deelnemer het hele oogstseizoen, afhankelijk van het weer van medio maart tot medio november, ongeveer 34 weken per jaar, 1 x per week je eigen groenten komen oogsten. Het is ook mogelijk samen met anderen één oogstaandeel te nemen. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Je mag meedenken met de tuinder over welke groenten er worden geteeld. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen we naast het oogsten enkele activiteiten te organiseren. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens en milieu vormen de basis van het project.

Voordelen zelfoogsttuin

  • Je weet wat je eet: eerlijk en natuurlijk, verbouwd zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen
  • Neem je kinderen mee tijdens het oogsten en maak ze enthousiast over gezonde voeding
  • Je eigen groente, ook als je zelf geen moestuin hebt
  • Betaalbare eerlijke, verse groente doordat je zelf oogst
  • Goed te combineren met je drukke dagelijkse bezigheden
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame voedselproductie door het eten van lokaal geproduceerd voedsel